Słodko i zdrowo – czy to możliwe?
Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe… ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, by go usunąć z diety? Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek?
Na szczęście nie musisz z nich całkowicie rezygnować, nawet jeśli zmagasz się z nadwyżkowymi kilogramami, insulinoopornością czy cukrzycą typu 2. Dowodzą tego autorki Słodkości w insulinooporności, podkreślając, że to właściwe nawyki i umiar są fundamentem zdrowej diety. Żeby jednak uchronić się przed negatywnymi konsekwencjami jedzenia słodyczy, musisz wiedzieć, kiedy i na co możesz sobie pozwolić.
Autorki podpowiadają:
• co robić, żeby móc korzystać ze słodkich przyjemności
• jakie słodycze można bezkarnie jeść i w jakich ilościach
• jak odzwyczaić się od cukru dodanego
• czego używać zamiast cukru
W książce znajdziesz także całą masę prostych i szybkich przepisów na smakołyki, którymi będziesz mogła się delektować bez poczucia winy. Zajadając zdrowe (i słodkie) alternatywy dla sklepowych bomb kalorycznych, poprawisz swoje zdrowie, wysmuklisz sylwetkę i zyskasz świetne samopoczucie! Czy można chcieć czegoś więcej?
Kraj produkcji: PL
Ostrzeżenia:
Brak ostrzeżeń
Producent:
Wydawnictwo JK Sp. z o.o.
Krokusowa 3
92-101 Łódź (Polska)
tel: 426764969
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Słodkości w insulinoopornościAutor: Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Wydawnictwo: Feeria
Kod paskowy: 9788368262889
Języki: polski
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 280
Oprawa: Miękka
Waga: 0.565 kg