Mieszu, mieszu wraca – ale z czymś zupełnie nowym! Druga książka to pyszne zaskoczenie! Tym razem nie znajdziesz tu tradycyjnego podziału na śniadania, obiady czy desery. Zamiast tego odkryjesz propozycje dań na każdy z dwunastu miesięcy. Dzięki temu możesz gotować w rytmie natury i zawsze wykorzystać to, co najlepsze w sezonowych składnikach! Jesienią spróbujesz pulpecików dyniowych ze scamorzą, frittaty z grzybami i smażonych fig. Zima to rozgrzewające potrawy, takie jak kociołek z ciecierzycą, brokułem i grzybami lub zapiekane rigatoni z salsicią. Wiosną sięgniesz po świeże szparagi, z którymi ugotujesz wyborne risotto oraz tartę z ricottą. Latem przyrządzisz smażony bób, sałatkę z truskawkami i makaron z najlepszych pomidorów. Każdy przepis ma kod QR, który przeniesie cię do krótkiego wideo z jego przygotowaniem. To twoje zaproszenie do wspólnego gotowania! Buonissimo!
Producent:
Wydawnictwo PASCAL Sp.z o.o.
ul. Zapora 25
43-382 Bielsko Biała (PL)
tel: 33 828 28 28
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Druga książka Mieszu, mieszu. 365 dni z włoską kuchnią EmilianoAutor: Castagna Emiliano
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788383175300
Języki: polski
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 320
Format: 16.3x23.5cm
Oprawa: Twarda


