Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wykwintne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także karmazyn, flądra, dorsz i inne popularne ryby słodkowodne oraz morskie umiejętnie przyrządzone skuszą każdego miłośnika dobrego jedzenia.
Mistrzowie kuchni zdradzają tajniki swojej sztuki w sposób prosty, a zarazem szczegółowy, krok po kroku. Z tej książki dowiesz się, jak filetować ryby, jak je przyrządzać na różne sposoby, jak unikać błędów. Poznasz przepisy na 80 potraw z ryb, krabów i małży. Sprawdź jak przyrządzić doskonałego karpia w galarecie, wyjątkowy suflet z sandacza, zaskakujące smakiem ragout z karasia czy wykwintny tatar z łososia.
Lubisz dania rybne? Chcesz poznać nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i nowoczesne przepisy kulinarne na potrawy z ryb. Na co dzień i od święta.
Szczegóły
Tytuł: RybyAutor: Lutz Behrendt, Jens Stumpf
Wydawnictwo: Multico
Seria: Kuchnia na co dzień i od święta
ISBN: 9788370738235
Tytuł oryginału: Fisch auf dem Tisch
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Woziwodzka Ewa
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 176
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.66 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
W kuchni Kurczęta indyki perliczki
Olesiejuk
Piwnice naturalne
Prawidłowa budowa pomieszczeń do ekologicznego przechowywania warzyw i owoców
Prawidłowa budowa pomieszczeń do ekologicznego przechowywania warzyw i owoców
Studio Astropsychologii
Kronika polska
Ossolineum
Wieprzowina
Multico
Kroniki polskie. Tom 2. Wincenty Kadłubek
Ossolineum
Dzika kuchnia
Nasza Księgarnia