Podstawy żywienia człowieka 2 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny
Technikum. Szkoła policealna
Rea

Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner.
Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
Szczegóły
Tytuł: Podstawy żywienia człowieka 2 Podręcznik Podstawy żywienia i higienyPodtytuł: Technikum. Szkoła policealna
Autor: Dorota Czerwińska
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375442663
Kategoria: Podręczniki
Technikum » Klasa 3
Technikum » Klasa 4
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 3
MEN: 2010 / Wydanie 2012
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 228
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.34 kg