Makrobiotyka w polskiej kuchni czyli powrót do dawnego naturalnego sposobu odżywiania

Książka i Wiedza

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
25,00 PLN
Nasza cena
20,06 PLN



Makrobiotyka to naturalny sposób odżywiania, a szerzej to również sposób życia zgodny z naturą. Książka przeznaczona jest dla tych, którzy dotychczas z makrobiotyką się nie zetknęli i chcą się dowiedzieć, czym jest naturalny, czyli makrobiotyczny sposób odżywiania. Autorka przeszczepiła na grunt polski stare orientalne zasady kuchni makrobiotycznej, opierając przepisy kulinarne wyłącznie na polskich produktach spożywczych. Wykazuje, że kuchnia makrobiotyczna jest nie tylko zdrowsza, ale i tańsza od tradycyjnej. Znajdziemy tu przepisy na potrawy, które mogą zastąpić mięso, dowiemy się, jak sporządzać sosy bez tłuszczu, smaczne i słodkie ciasta bez cukru oraz rozmaite dania z rodzimych warzyw na sposób japoński. Autorka jest doktorem nauk medycznych, absolwentką warszawskiej Akademii Medycznej. Z makrobiotyką zetknęła się przed 10 laty i do dzisiaj stosuje z powodzeniem ten system żywienia w swojej rodzinie. Na podstawie własnych doświadczeń przekonała się o możliwości zapobiegania i leczenia niektórych schorzeń metodami naturalnymi, czyli dietą makrobiotyczną. Dobroczynne następstwa odżywiania makrobiotycznego stały się inspiracją do napisania tej książki.


Szczegóły

Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni czyli powrót do dawnego naturalnego sposobu odżywiania
Autor: Olko Stanisława
Wydawnictwo: Książka i Wiedza
ISBN: 9788305135931
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 216
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.24 kg

Recenzje