W podręczniku wyjaśniono podstawowe pojęcia dotyczące hotelarstwa. Sklasyfikowano i scharakteryzowano bazę noclegową, wyposażenie techniczne hotelu oraz rodzaje usług hotelarskich. Omówiono zadania, organizację i technikę pracy recepcji oraz służby parterowej. Ponadto przedstawiono podstawowe wymagania dotyczące kultury i etyki w hotelarstwie. Treść uzupełniają liczne pytania i zadania do samodzielnego wykonania.
Numer dopuszczenia:11/2011
Szczegóły
Tytuł: Organizacja pracy w hotelarstwie część 2 Technik hotelarstwaAutor: Witold Drogoń, Bożena Granecka-Wrzosek
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302119149
Kategoria: Podręczniki
Technikum » Klasa 1
Technikum » Klasa 2
Technikum » Klasa 3
MEN: 11/2011
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 232
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Kartonowa
Waga: 0.33 kg