Dania z woka głębokiej patelni używanej do przyrządzania potraw metodą stir-fry to doskonały pomysł na błyskawiczne i smaczne obiady. Smażenie w woku umożliwia nie tylko zachowanie naturalnych barw, aromatów i jędrności stosowanych składników, lecz także ich walorów odżywczych.
Przepisy zawarte w książce sięgają do tradycji dalekowschodnich oraz śródziemnomorskich. W poradniku znajdziesz receptury na smakowite dania wegetariańskie oraz potrawy mięsne i rybne. Obok przepisów na proste przekąski i sałatki podajemy również takie, które można z powodzeniem wykorzystać do przygotowania wystawnego obiadu.
Wszystkie zaproponowane w książce potrawy charakteryzują się krótkim czasem gotowania, wysokimi walorami smakowymi oraz bogactwem witamin i składników mineralnych.
Jeśli więc żyjesz w szybkim tempie, lecz dbasz o to, by zdrowo się odżywiać ta książka jest dla ciebie!
Szczegóły
Tytuł: WokWydawnictwo: RM
ISBN: 9788372439901
Tytuł oryginału: Fresh & Tasty Great Stir-Fry Recipes
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Kopańczyk J.
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 80
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.228 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Grzegorz Łapanowski smakuje
G+J Gruner+Jahr Polska
Cuda Polski Śladami zamków i ruin
Publicat
Kuchnia Haute Couture
G+J Gruner+Jahr Polska
Wok i dania z patelni
Olesiejuk
PYSZNY OBIAD W PÓŁ GODZINY
Studio Emka
W kuchni z miłością
Esprit