Księga smaków Prowansji

Buchmann

  • Rok wydania: 2012
  • Format: 21.5x29.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
69,90 PLN
Nasza cena
44,21 PLN



Ta książka zaprasza w niezapomnianą podróż do najsłynniejszego regionu Francji, pachnącej lawendą Prowansji, rozciągającej się od Morza Śródziemnego na południu po Alpy na północy. Jest to urokliwa kraina o łagodnym klimacie, opiewana przed wiekami w tkliwych pieśniach trubadurów, a dziś odwiedzana przez licznych turystów z całego świata spragnionych harmonii między naturą, sztuką, historią oraz smakami aromatycznych potraw. W ponad 130 oryginalnych  przepisach kulinarnych  i barwnych gawędach autorka  - Diane Holuigue -  maluje niepowtarzalny charakter  kuchni prowansalskiej w całym jej bogactwie: od smakołyków Lazurowego Wybrzeża, poprzez potrawy typowe dla doliny Rodanu, po  potrawy serwowane u stóp Alp.  Wzbogacona apetycznymi zdjęciami potraw oraz ciekawymi fotografiami regionu, pięknymi akwarelami i specjalnie malowaną mapą, ta książka jest ucztą dla oczu w tym samym stopniu co dla podniebienia.


Szczegóły

Tytuł: Księga smaków Prowansji
Autor: Holuigue Diane
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788376702940
Tłumacz: Wolańska Ewa
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 256
Format: 21.5x29.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.24 kg

Recenzje