Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie, przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy od indywidualnych upodobań, inwencji i kulinarnej wyobraźni. Tradycyjnie rzecz ujmując, sałatka to danie, w którego skład wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce cieplnej ? gotowany lub pieczony. Dziś jednak mianem sałatek określa się także surówki, przyrządzane wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców.
Szczegóły
Tytuł: SałatkiAutor: Grzegorz Drużbański, Andrzej Fiedoruk
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788363559045
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 144
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.64 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wojna dwu róż 1 Biała królowa
Książnica
Czerwona królowa
Wojna dwu róż 2
Wojna dwu róż 2
Książnica
Najlepsze przepisy na sałatki surówki
Prószyński i S-ka
Potrawy z grilla. Szybko i smacznie
Olesiejuk
Sosy i marynaty Szybko i smacznie
Olesiejuk
Córka Twórcy Królów
Książnica
Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne
Prószyński i S-ka
Kosmos. Świat w obrazkach
Olesiejuk
Piekę chleb! I Ciastka!
Słowne (dawniej Burda Książki)
Moja dieta cud
Słowne (dawniej Burda Książki)