Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy od upodobań, inwencji i kulinarnej wyobraźni. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie, przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser są łatwe i szybkie w przygotowaniu, mają mnóstwo witamin i niewiele tłuszczu. Sałatka to danie, w skład którego wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce cieplnej gotowany lub pieczony. Dziś jednak mianem sałatek określa się także surówki, przyrządzane wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców. Sałatki smakują najlepiej, gdy przyrządza się je ze świeżych, sezonowych produktów. W naszym zestawieniu uwzględniliśmy sałatki tradycyjne i te mniej znane.
Szczegóły
Tytuł: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywneWydawnictwo: Prószyński i S-ka
Seria: ENCYKLOPEDIA GOTOWANIA
ISBN: 9788379610020
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 176
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.31 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Domowe wypieki
Prószyński i S-ka
Pyszne ciasta
czyli ciasta i ciasteczka na słodko i na ostro
czyli ciasta i ciasteczka na słodko i na ostro
Prószyński i S-ka
Najlepsze przepisy na sałatki surówki
Prószyński i S-ka
Mała policja
Wilga
Mała Biedronka
Wilga
Ciasta na rodzinne spotkania
Prószyński i S-ka
Sałatki i warzywa
Prószyński i S-ka