Przekonaj się, jak aromatyczne zioła i przyprawy mogą podnieść walory rozmaitych dań mięsnych.
W niniejszej książce prezentujemy przepisy na kotlety, pieczenie i rolady, którym niepowtarzalnego smaku nadają zioła oraz przyprawy zarówno te popularne w naszej kuchni, np. czarny pieprz, majeranek, tymianek, rozmaryn czy czosnek, jak i te rzadziej używane, np. estragon, szałwia, imbir czy anyż.
Dowiesz się, jak przyrządzić pieczeń wołową w marynacie rozmarynowej, schab parzony w ziołach, cielęcinę duszoną w sosie estragonowym, befsztyki z zielonym pieprzem, czosnkową golonkę, anyżowe żeberka oraz wiele innych specjałów.
W niniejszej książce prezentujemy przepisy na kotlety, pieczenie i rolady, którym niepowtarzalnego smaku nadają zioła oraz przyprawy zarówno te popularne w naszej kuchni, np. czarny pieprz, majeranek, tymianek, rozmaryn czy czosnek, jak i te rzadziej używane, np. estragon, szałwia, imbir czy anyż.
Dowiesz się, jak przyrządzić pieczeń wołową w marynacie rozmarynowej, schab parzony w ziołach, cielęcinę duszoną w sosie estragonowym, befsztyki z zielonym pieprzem, czosnkową golonkę, anyżowe żeberka oraz wiele innych specjałów.
Szczegóły
Tytuł: Mięsa w ziołachPodtytuł: Sprawdzone przepisy
Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377071458
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 112
Format: 16.5x21.2cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.33 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Torty
Świat Książki
Kiełbaski i parówki na różne sposoby
Olimp Media
Pulpety klopsy i gołąbki
Sprawdzone przepisy
Sprawdzone przepisy
Olimp Media
Wielkanocne wędliny i kiełbasy
Olimp Media
Zapiekane mięsa warzywa i sery
Olimp Media
Przysmaki wiejskiej kuchni
Olimp Media
Chleby bułki bułeczki
Świat Książki
Sałatki majonezowe
Olimp Media
189 Przepisów Siostry Marii
Martel
Domowe wypieki
Olesiejuk