Kuchnia biblijna to nie tylko jedzenie to mapa przeszłości, opowieść o religii, historii, kulturze i życiu rodzinnym, niezapomniana podróż także duchowa jak i kulinarna, po kartach Starego i Nowego Testamentu. Biblia to nie książka kucharska z przepisami, lecz skarbnica wiedzy o tym, co jedli i pili ludzie różnych stanów w czasach biblijnych, jak przyrządzali pożywienie, jak świętowali, ucztowali i przyjmowali gości, co jedli ludzie prości, co znajdowało się na królewskich stołach i wiele ciekawych rzeczy związanych z biblijną i żydowską tradycją.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia biblijnaPodtytuł: Czyli co, jak i kiedy spożywano w czasach biblijnych, jak ucztowano
Autor: Szczepanowicz Barbara
Wydawnictwo: Tyniec
ISBN: 9788373542181
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 288
Format: 16.0x23.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.8 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Literatura i kontrowersje Pisarze jednej książki
Szkolne PWN
Reprezentacje holokaustu
Instytut Książki
Romanse wszech czasów
Sfinks
Architektonika literackiego romansu
słowo/obraz terytoria