Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha Czy powinno się obierać imbir Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi
Każdy, kto lubi gotować na co dzień w domu czy zawodowo powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.
Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i dowiesz się, jak o niego dbać, by służył jak najdłużej. Książka zawiera przejrzyste instrukcje różnych technik krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, zilustrowane ponad 200 fotografiami kolejnych cięć. Znajdziesz w niej również przepisy kulinarne, dzięki którym wypróbujesz zdobyte umiejętności.
Ten poradnik każdego poprowadzi krok po kroku przez proces krojenia różnych produktów. Dzięki temu potrawy, które wyjdą spod Twojej ręki, będą nie tylko smaczne, ale i estetyczne.
Szczegóły
Tytuł: Sekrety szefa kuchni + nóż do pomidorów FiskarsWydawnictwo: RM
ISBN: 9788377731994
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 128
Format: 27.0x29.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.954 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnia Polska Potrawy regionalne
Świat Książki
7 nawyków skutecznego działania
(Audiobook)
Aleksandria
BĄDŹ MŁODSZY ZA ROK
Galaktyka
Kuchnia z pasją
Buchmann