Polowano u nas od zarania dziejów: polowali królowie i magnaci, rycerstwo i szlachta, a także niższe stany. Współczesnego myśliwego także cieszy każda chwila spędzona na łonie natury i przy łowiectwie. Sezonem dziczyzny jest jesień i wczesna zima, wtedy mięso jest najsmaczniejsze. Książka dostarcza oryginalne przepisy na potrawy z dziczyzny, ciekawostki kulinarne i anegdoty, ukazuje fascynujący obraz obyczajów myśliwskich.
Szczegóły
Tytuł: Polska kuchnia myśliwskaAutor: Szymanderska Hanna
Wydawnictwo: Muza
ISBN: 9788374955973
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 256
Format: 15.6x21.2
Oprawa: Twarda
Waga: 0.44 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnia Polska Potrawy regionalne
Świat Książki
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
PZWL Wydawnictwo Lekarskie