Wytwarzanie własnych nalewek wymaga sporej dozy cierpliwości i zaangażowania, ale efekty są tego warte. Nic bowiem nie zastąpi satysfakcji i smaków samodzielnie przyrządzonych trunków, tym bardziej że przygotowywać je możemy niezależnie od pory roku.
Książka podzielona została na pięć części. Pierwsze trzy przedstawiają receptury na nalewki, do których składniki pozyskujemy wiosną (marzec, kwiecień, maj), latem (czerwiec, lipiec, sierpień) i jesienią (wrzesień, październik, listopad). W czwartej części (grudzień, styczeń, luty) zaprezentowano nalewki rozgrzewające, przydatne w zimowe wieczory. Ostatnia część obejmuje trunki, których przygotowanie jest możliwe w dowolnej porze roku.
Szczegóły
Tytuł: Dobra kuchnia Kalendarz nalewekAutor: Fiedoruk Łukasz
Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788363559823
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 208
Format: 32.9x11.2
Oprawa: Kartonowa Foliowana
Waga: 0.52 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mięso i inne przysmaki z ogniska
Multico
Wino
Domowy wyrób
Domowy wyrób
SBM
Nalewki lecznicze
Dragon
150 nalewek na miodzie
Adam Marszałek
Atlas ptaków
SBM
Wielka księga savoir vivre'u (OT)
SWIAT KSIAZKI