Kuchnia diabetyków

Astrum

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
27,00 PLN
Nasza cena
18,34 PLN



Cukrzyca choroba cywilizacyjna dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!

Szczegóły

Tytuł: Kuchnia diabetyków
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawnictwo: Astrum
Seria: ZDROWIE JEDZ ZDROWO, ŻYJ DŁUŻEJ
ISBN: 9788372776501
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 152
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.195 kg

Recenzje