W wielu domach w dalszym ciągu robi się bardzo dużo interesujących przetworów, a w ich niepospolitej rozmaitości odbija się cała różnorodność natury: wiosna to czas nie tylko truskawek i poziomek, ale też młodych buraków, botwiny, szczawiu, cebuli i szparagów, lato moreli i jagód, agrestu, ogórków, pomidorów i patisonów, jesień jest porą zbioru jabłek, pigwy i pigwowca, gruszek, grzybów, derenia, jarzębiny, owoców dzikiej róży, żurawiny, kapusty. A wszystko to się kisi, marynuje, soli.
Gotowe, kupowane przetwory nie zastąpią smaku prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie. To my sami przez dodanie różnych składników do sosów, pikli, kiszonek czy marynat nadajemy im niepowtarzalny smak, często wykorzystując warzywa z własnych ogródków lub działek.
Szczegóły
Tytuł: Pikantne marynatyAutor: Szymanderska Hanna
Wydawnictwo: Świat Książki
ISBN: 9788377997192
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 176
Format: 16.0x21.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.35 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Narrenturm Tom 1
SuperNowa
Szparagi
Hachette
Huculszczyzna
Opowieść kabalistyczna
Opowieść kabalistyczna
Zysk i S-ka
Lody i sorbety
Debit
Daleko stąd
Weltbild
Boży bojownicy t.2 (Słuchowisko)
SuperNowa
Lux perpetua
(Słuchowisko)
SuperNowa
Amarantus smacznie i zdrowo
Ekoprodukt