Pikantne marynaty

Świat Książki

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 16.0x21.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
24,90 PLN
Nasza cena
18,14 PLN



W wielu domach w dalszym ciągu robi się bardzo dużo interesujących przetworów, a w ich niepospolitej rozmaitości odbija się cała różnorodność natury: wiosna to czas nie tylko truskawek i poziomek, ale też młodych buraków, botwiny, szczawiu, cebuli i szparagów, lato moreli i jagód, agrestu, ogórków, pomidorów i patisonów, jesień jest porą zbioru jabłek, pigwy i pigwowca, gruszek, grzybów, derenia, jarzębiny, owoców dzikiej róży, żurawiny, kapusty. A wszystko to się kisi, marynuje, soli. Gotowe, kupowane przetwory nie zastąpią smaku prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie. To my sami przez dodanie różnych składników do sosów, pikli, kiszonek czy marynat nadajemy im niepowtarzalny smak, często wykorzystując warzywa z własnych ogródków lub działek.

Szczegóły

Tytuł: Pikantne marynaty
Autor: Szymanderska Hanna
Wydawnictwo: Świat Książki
ISBN: 9788377997192
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 176
Format: 16.0x21.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.35 kg

Recenzje