W tej książce zgromadziliśmy niektóre z naszych ulubionych przepisów na dżemy, galaretki, marmolady, marynaty, czatneje, sosy i wiele innych przetworów, a także mnóstwo porad, jak je wykorzystywać. Znajdziesz tu wszystko: od dżemu z jagód do sosu z cukinii, od konfitur z fig po marynowane szparagi i dodatkowo wiele kombinacji, które staną się podstawą twojej spiżarni. Ponieważ mamy wiele lat wspólnych doświadczeń, a nawet zdobyliśmy różne nagrody w konkursach kulinarnych, dzielimy się naszą wiedzą, dając rady i przydatne wskazówki. Gdy zaczniesz myśleć o robieniu przetworów, odkryjesz, że możliwości w tym zakresie są niemalże nieograniczone. Mamy nadzieję, że korzystając z tego przewodnika, zaczniesz znajdować przyjemność w robieniu przetworów w takim stopniu, w jakim my ją znajdujemy.
Szczegóły
Tytuł: PrzetworyAutor: Atwood Lisa, Courchesne Rebecca, Field Rick
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788378818632
Tytuł oryginału: The art of preserving
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Kowalska Joanna
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 240
Format: 21.0x25.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 1.05 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Huculszczyzna
Opowieść kabalistyczna
Opowieść kabalistyczna
Zysk i S-ka
Róże pachnące
Olesiejuk
Przetwory. Ponad 100 przepisów
Olesiejuk
Lesko i okolice. Przewodnik
Podkarpacki Instytut Książki i Marketingu
Ogród feng shui
Olesiejuk
Pikantne marynaty
Świat Książki