Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego biblię - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Szczegóły
Tytuł: ChlebAutor: Jeffrey Hamelman
Wydawnictwo: W.A.B.
ISBN: 9788378819288
Tłumacz: Kowalczyk Jakub
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 478
Format: 19.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.19 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Motyl
Filia
Profesor Stoner
Sonia Draga
Green Kitchen. Zielono zdrowo
Buchmann