W Leśnych specjałach zgromadziliśmy niebanalne pomysły na wykorzystanie darów lasu.
Proponujemy receptury na przepyszne zupy owocowe, ciasta i desery z malinami, jagodami, jeżynami czy poziomkami oraz na wyśmienite konfitury i nalewki z leśnych owoców. Znalazły się tu również przepisy na potrawy ze świeżych i suszonych grzybów oraz z dodatkiem orzechów laskowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć receptur na dziczyznę – np. na kotlety z młodego dzika czy zrazy z sarniny.
Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kulinarnych. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.
W serii: Leśne specjały, Wiejskie specjały, Domowa paszteciarnia, Domowa pierogarnia.
Proponujemy receptury na przepyszne zupy owocowe, ciasta i desery z malinami, jagodami, jeżynami czy poziomkami oraz na wyśmienite konfitury i nalewki z leśnych owoców. Znalazły się tu również przepisy na potrawy ze świeżych i suszonych grzybów oraz z dodatkiem orzechów laskowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć receptur na dziczyznę – np. na kotlety z młodego dzika czy zrazy z sarniny.
Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kulinarnych. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.
W serii: Leśne specjały, Wiejskie specjały, Domowa paszteciarnia, Domowa pierogarnia.
Szczegóły
Tytuł: Leśne specjałyAutor: Ewa Aszkiewicz
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327404374
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 96
Format: 17.5x24 cm
Oprawa: oprawa twarda
Waga: 0.417 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kucharka litewska
Dragon
Polska kuchnia regionalna
Olesiejuk
Zadania dla malucha. Zwierzęta
Zielona Sowa
Torebka z zadaniami. Czarująca wróżka
Olesiejuk
Zielnik klasztorny. Sekrety bożej apteki (wyd.3)
Wydawnictwo RM
Kociołkowanie po polsku. Sprawdzone przepisy
Studio Emka
Staropolskie i nie tylko potrawy na postne dni T.2
Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników