Bestsellerowa kolekcja ponad 3000 (!) oryginalnych przepisów polskiej kuchni, tradycyjnej i współczesnej!
Wśród nich:
- przyprawy, zioła, mieszanki, marynaty, przystawki i przekąski (na zimno i na ciepło),
- zupy, dania główne mięsne (z wołowiny, z cielęciny, z jagnięciny, z wieprzowiny, z dziczyzny i z drobiu),
- ryby i owoce morza, dania główne jarskie, kluski, pierogi, makarony, nabiał,
- warzywa na ciepło, sałatki warzywne, dodatki i sosy, ciasta i desery,
- chleb i wypieki,
- przetwory (z warzyw i grzybów, konserwy, wędliny, pasztety), sery,
- nalewki, wina, piwa, miody.
Całość uzupełniona uwagami na temat sztuki dekorowania stołu i zasad savoir vivre. Wydanie znakomicie opracowane i zilustrowane.
Kunszt edytorski, fachowość porad i artystyczne piękno ponad tysiąca barwnych ilustracji i rycin (!) czynią z tego albumu arcydzieło sztuki kulinarnej, ekskluzywny prezent na każdą okazję i prawdziwe wydarzenie na rynku wydawniczym. Dzieło, jakiego jeszcze nie było! Dobry prezent dla gospodyń, miłośników dobrego i smacznego gotowania, właścicieli jadłodajni i restauracji.
Szczegóły
Tytuł: Wielka księga kuchni polskiejAutor: Eleonora Trojan
Wydawnictwo: AA
ISBN: 9788361881216
Rok wydania: 2014
Oprawa: miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Alkohole w Polsce i na świecie Przewodnik barmana
Ogólnopolska Szkoła Barmanów
Alchemia ziół i przypraw
Uzdrawiaj tym, co masz w kuchni
Uzdrawiaj tym, co masz w kuchni
Studio Astropsychologii
Pocieszki
Literackie
Kuchnia myśliwska
Graf_ika