Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga z różnymi chorobami alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najlepszym lekarstwem okazuje się dieta eliminacyjna. Nie jest jednak łatwo tak komponować posiłki, gdy trzeba usunąć z talerza to, co dotąd wydawało się niezbędne, a unikanie wszechobecnego glutenu, który pojawia się dosłownie wszędzie, nawet w wędlinach, kostkach rosołowych, keczupie i batonach czekoladowych, wydaje się ekstremalnie trudne. A gdy jeszcze przydałoby się trochę schudnąć osiągnięcie odpowiedniej wagi i samopoczucia bez drakońskich wyrzeczeń wydaje się niemal nieosiągalne. Jednak nic nie jest niemożliwe. Dietetyczna hedonistka i zwolenniczka zdrowego i przede wszystkim pysznego jedzenia zna sposób na to, jak schudnąć, jedząc smacznie, do syta i bez glutenu! W tym poradniku można znaleźć nie tylko praktyczny program odchudzania na osiem tygodni wraz z listami zakupów, ale i wiele pożytecznych informacji na temat diety bezglutenowej i zdrowego odżywiania w ogóle. Dodatkowym bonusem jest szczegółowa lista dodatków do żywności które z nich są nieszkodliwe, a których należy unikać.
Szczegóły
Tytuł: Jedz pysznie bez pszenicyAutor: Magdalena Makarowska
Wydawnictwo: Feeria
ISBN: 9788372294470
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 376
Format: 16.5x21.1
Oprawa: Miękka
Waga: 0.765 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Bez pszenicy na każdą okazję
Bukowy Las
155 dań do pudełka Domowa dieta Bez glutenu
Ringier Axel Springer Polska
Nauczyciel wspomagający w szkole, przedszkolu, ośrodku (wrzesień 2022)
Wiedza i Praktyka