Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga z różnymi chorobami alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najlepszym lekarstwem okazuje się dieta eliminacyjna. Nie jest jednak łatwo tak komponować posiłki, gdy trzeba usunąć z talerza to, co dotąd wydawało się niezbędne, a unikanie wszechobecnego glutenu, który pojawia się dosłownie wszędzie, nawet w wędlinach, kostkach rosołowych, keczupie i batonach czekoladowych, wydaje się ekstremalnie trudne. A gdy jeszcze przydałoby się trochę schudnąć osiągnięcie odpowiedniej wagi i samopoczucia bez drakońskich wyrzeczeń wydaje się niemal nieosiągalne. Jednak nic nie jest niemożliwe. Dietetyczna hedonistka i zwolenniczka zdrowego i przede wszystkim pysznego jedzenia zna sposób na to, jak schudnąć, jedząc smacznie, do syta i bez glutenu! W tym poradniku można znaleźć nie tylko praktyczny program odchudzania na osiem tygodni wraz z listami zakupów, ale i wiele pożytecznych informacji na temat diety bezglutenowej i zdrowego odżywiania w ogóle. Dodatkowym bonusem jest szczegółowa lista dodatków do żywności które z nich są nieszkodliwe, a których należy unikać.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo JK Sp. z o.o.
Krokusowa 3
92-101 Łódź (PL)
tel: 426764969
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Jedz pysznie bez pszenicyAutor: Magdalena Makarowska
Wydawnictwo: Feeria
ISBN: 9788372294470
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 376
Format: 16.5x21.1
Oprawa: Miękka
Waga: 0.765 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dieta dla mózgu
Astrum
155 dań do pudełka Domowa dieta Bez glutenu
Ringier Axel Springer Polska
Celiakia. Życie bez glutenu.
Feeria
180 dań do pudełka Choroba Hashimoto
Ringier Axel Springer Polska
Dieta bez glutenu
Ringier Axel Springer Polska