Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 2. technik żywienia i usług gastronomicznych
WSiP

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i wegetariańskich, zakąsek zimnych i gorących, deserów, napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych.
Szczegóły
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 2. technik żywienia i usług gastronomicznychAutor: Małgorzata Konarzewska
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302147210
Kategoria: Podręczniki
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 496
Format: 17 x 24 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.74 kg