Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2.
Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne

WSiP

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 17 x 24 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
78,70 PLN
Nasza cena
71,56 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 55,40 zł



Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6. (Sporządzanie potraw i napojów).

Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną. Szatę graficzną książki uatrakcyjnia bogaty materiał ilustracyjny, który stanowi dodatkowe źródło informacji oraz ułatwia zrozumienie przekazywanych w podręczniku treści. Ponadto uczeń znajdzie w zeszycie zbiór niezbędnych do podszlifowania umiejętności receptur.

Szczegóły

Tytuł: Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2.
Podtytuł: Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne
Autor: Namysław Iwona, Górska Lidia
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302152573
Kategoria: Podręczniki
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 488
Format: 17 x 24 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.728 kg

Recenzje