Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ ?starożytnym darem Andów dla świata?. Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery.
O autorach:
Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.
Szczegóły
Tytuł: Poznajemy nasiona quinoaPodtytuł: Wszechstronna komosa ryżowa
Autor: Beth Geisler
Wydawnictwo: Źródła Życia
Seria: Zdrowie z natury
ISBN: 9788362103799
Tytuł oryginału: Quinoa. High protein, gluten-free
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Jankowska Paulina
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 68
Format: 21.5x16.2cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.162 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
4 GODZINNY MISTRZ KUCHNI TW
Laurum
Wypieki Chleby pizze ciasta pączki słodkie zawijańce
Świat Książki
Mięsa Najlepsze potrawy i marynaty
Świat Książki
Mamuszka
Buchmann
Kostka Rubika 2x2 (RUB2001)
TM Toys
Sztuka fermentacji
Vivante
Moja kuchnia bez glutenu
Buchmann
Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn (400179)
Edipresse Polska
Botanicum.
Muzeum Roślin
Muzeum Roślin
Dwie Siostry