Poznajemy nasiona quinoa
Wszechstronna komosa ryżowa

Źródła Życia

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 21.5x16.2cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
15,00 PLN
Nasza cena
11,49 PLN
Oszczędzasz 24%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ ?starożytnym darem Andów dla świata?. Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery. O autorach: Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.

Szczegóły

Tytuł: Poznajemy nasiona quinoa
Podtytuł: Wszechstronna komosa ryżowa
Autor: Beth Geisler
Wydawnictwo: Źródła Życia
Seria: Zdrowie z natury
ISBN: 9788362103799
Tytuł oryginału: Quinoa. High protein, gluten-free
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Jankowska Paulina
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 68
Format: 21.5x16.2cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.162 kg

Recenzje