Minęły już lata, gdy zapobiegliwe panie domu w okresie zbiorów różnych gatunków warzyw i owoców przetwarzały ich wielkie ilości z myślą o obecności witamin w posiłkach w czasie zimy. Smaczne produkty można przecież kupić w każdym sklepie. Trzeba jednak pamiętać, że przetwory przygotowywane na przemysłową skalę zawierają różne dodatki chemiczne, konserwanty, które choć są dopuszczone przez odpowiednie instytucje, jednak nie mają dobroczynnego wpływu na nasze zdrowie. Zapraszamy zatem do wypróbowania przepisów zebranych w niniejszej książce. Są w niej przepisy na różne przetwory: dżemy, konfitury, marmolady, galaretki, sałatki i inne. Kolorowe ilustracje towarzyszące przepisom sprawiają, że na sam widok chce się ich skosztować.
Szczegóły
Tytuł: Domowe przetworyAutor: Eliza Markowska
Wydawnictwo: Duszpasterstwo
ISBN: 9788374010733
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 122
Format: 200x200
Oprawa: miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Sekrety kuchni Tex-Mex. W kuchni
Olesiejuk
Zdrowa kuchnia. Jedz i chudnij
Olesiejuk
Wędzenie i wędliny
Arystoteles
Kuchnia polska
Olesiejuk
Powrót z Bambuko
Wielka Litera