Jak smakuje Polska? Na to pytanie stara się odpowiedzieć Magdalena Tomaszewska-Bolałek w książce pod tytułem Polish Culinary Paths. Ponad 140 stronicowe pełne pięknych fotografii wydanie zaprasza czytelników w niezwykłą podróż przybliżając smaki i zapachy kuchni polskiej. Dzięki książce czytelnicy poznają historię polskiej kultury żywieniowej, a także popularne składniki oraz produkty. Rys historyczny uzupełniony jest legendami, podaniami, jak również odwołaniami do znanych osobistości (między innymi: Fryderyka Chopina, Mikołaja Kopernika, Marii Konopnickiej, Bolesława Leśmiana), sztuki i literatury. Publikacja zwiera ponadto 16 prostych przepisów.
Szczegóły
Tytuł: Polish Culinary Paths Kuchnia polska wersja angielskaAutor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788360740996
Języki: angielski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 142
Format: 16.0x23.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.405 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli
Wydawnictwo Naukowe PWN
Suwała, Baron i inni
Dwie Siostry
Wegańska kuchnia indyjska
Purana
Szkoła gotowania Marka Łebkowskiego
Publicat
Między wódką a zakąską
Pascal