Zupy podstawą diety

Astrum

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
33,80 PLN
Nasza cena
30,75 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Książka Zupy podstawą diety autorstwa Anny Dyk, dietetyka żywienia, nawiązuje do tzw. żywności funkcjonalnej i modnego ostatnio terminu odżywianie medyczne, którego zadaniem jest wykorzystanie czynników bioaktywnych w jedzeniu. Diety oparte na zupach bogatych w warzywa, a co za tym idzie w mikroelementy, witaminy, białka i węglowodany, jeśli skorelowane są z naszą płcią, wiekiem, wagą oraz stanem zdrowia mogą pomóc w hamowaniu procesów starzenia. Związki zawarte w dietach opartych na zupach z powodzeniem mogą być wykorzystane do walki z nadwagą, pomagając utracić zbędne kilogramy. Niektóre zupy, takie jak kapuśniak, zupy jarzynowe, warzywne, bez dodatku mięsa, mogą w krótkim czasie przyczynić się do utraty znacznej masy ciała. Autorka jednak radzi, aby diety na bazie zup stosować w dłuższej perspektywie, ponieważ utrata masy ciała powinna być bardziej powolna i stopniowana. Zawarte w tej książce przepisy oraz wiedza o ich składnikach pozwolą Ci stracić część nadwagi bez efektu jo-jo. Wszystko zależy od tego, jaki rodzaj zupy wykorzystasz w diecie swojej lub domowników.

Szczegóły

Tytuł: Zupy podstawą diety
Autor: Anna Dyk
Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372779007
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 194
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.26 kg

Recenzje