Książka Zupy podstawą diety autorstwa Anny Dyk, dietetyka żywienia, nawiązuje do tzw. żywności funkcjonalnej i modnego ostatnio terminu odżywianie medyczne, którego zadaniem jest wykorzystanie czynników bioaktywnych w jedzeniu.
Diety oparte na zupach bogatych w warzywa, a co za tym idzie w mikroelementy, witaminy, białka i węglowodany, jeśli skorelowane są z naszą płcią, wiekiem, wagą oraz stanem zdrowia mogą pomóc w hamowaniu procesów starzenia.
Związki zawarte w dietach opartych na zupach z powodzeniem mogą być wykorzystane do walki z nadwagą, pomagając utracić zbędne kilogramy. Niektóre zupy, takie jak kapuśniak, zupy jarzynowe, warzywne, bez dodatku mięsa, mogą w krótkim czasie przyczynić się do utraty znacznej masy ciała.
Autorka jednak radzi, aby diety na bazie zup stosować w dłuższej perspektywie, ponieważ utrata masy ciała powinna być bardziej powolna i stopniowana.
Zawarte w tej książce przepisy oraz wiedza o ich składnikach pozwolą Ci stracić część nadwagi bez efektu jo-jo. Wszystko zależy od tego, jaki rodzaj zupy wykorzystasz w diecie swojej lub domowników.
Szczegóły
Tytuł: Zupy podstawą dietyAutor: Anna Dyk
Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372779007
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 194
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.26 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pysznie bez glutenu
Muza
Kuchnia staropolska
Buchmann
Smoothies na zimę
Buchmann
Bez cukru, a słodkie
Pascal