Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1
Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej

Rea

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 19.0x25.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
40,40 PLN
Nasza cena
33,46 PLN



Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.

Szczegóły

Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1
Podtytuł: Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Autor: Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria
Wydawnictwo: Rea
Kod paskowy: 9788371414695
ISBN: 8371414692
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2

MEN: 46/03
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 220
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.445 kg

Recenzje