Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1
Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Rea

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.
Szczegóły
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1Podtytuł: Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Autor: Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria
Wydawnictwo: Rea
Kod paskowy: 9788371414695
ISBN: 8371414692
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2
MEN: 46/03
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 220
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.445 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Real Life Elementary Student's Book
320/1/2011/z1
320/1/2011/z1
Longman Pearson