Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania.
Chleb kukurydziany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami ? oto niektóre z wielu propozycji na śniadania, kolacje, obiady, przekąski i desery.
Książka zawiera:
? przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe!
? mnóstwo wskazówek i praktycznych porad,
? listę zbóż i produktów bezglutenowych,
? ciekawostki dotyczące możliwości urozmaicenia i zmodyfikowania danej potrawy,
? łatwo dostępne składniki potraw.
Smacznie, zdrowo, bezglutenowo!
Anna Lewandowska jest dietetykiem, absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz
SGGW. Jej pasją jest zdrowy styl życia. Od lat interesuje się wpływem codziennej diety na
zdrowie. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.
Szczegóły
Tytuł: Polska kuchnia bezglutenowaAutor: Agata Lewandowska
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377735312
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 160
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.36 kg