Autorka popularnego bloga kulinarnego Zielenina i wydanej książki kucharskiej Zielenina na talerzu zaprasza w kolejną podróż po zielonej, zdrowej i sezonowej kuchni. Tym razem wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy nie tolerują glutenu lub są na niego uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami roku, by w przystępny sposób doradzić, jak korzystać z sezonowych, lokalnych produktów. Kolorowe i pyszne dania oparte na polskich kaszach, warzywach oraz owocach tworzą zgraną całość z aromatycznymi ziołami i przyprawami.
Szczegóły
Tytuł: Zielenina bez glutenuAutor: Magdalena Cielenga-Wiaterek
Wydawnictwo: Druga Strona
ISBN: 9788364190179
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 184
Format: 20.0x26.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.675 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Żywność.
Twój cudowny lek
Twój cudowny lek
Vesper
Chroń i lecz swoje serce
Naukowo udowodniona dieta, która wydłuży Twoje życie
Naukowo udowodniona dieta, która wydłuży Twoje życie
Studio Astropsychologii
Siła serca
Odkrywanie prawdziwego celu w zyciu
Odkrywanie prawdziwego celu w zyciu
Dom Wydawniczy PWN
Dieta uzdrawiająca organizm
Feeria
Nela i skarby Karaibów
tom VII
tom VII
Słowne (dawniej Burda Książki)
Happy Uroda Piękno jest w Tobie
Edipresse Polska
Łowcy smaków
Rebis