Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury

Rea

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 17.7 x 23.3 cm
  • Oprawa: twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
39,90 PLN
Nasza cena
28,11 PLN
Oszczędzasz 30%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię, tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby przygotowywania narodowych potraw. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów (suługuni i imeretyński), pachnących warzyw (fasola, bakłażany, pomidory) i aromatycznych ziół (kolendra, estragon, bazylia). Celem Autorki było dotarcie do unikalnych smaków i zapachów Gruzji, stąd przepisów na wiele potraw nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej! W książce nie zabrakło również tak popularnych dań, jak chaczapuri, chinkali, sacywii, które są łatwo rozpoznawalne daleko poza granicami Gruzji. „Posługując się językiem kulinarnym, chciałam, aby ta książka stała się harmonijną potrawą. Rolę podstawowego produktu odegrały w niej dokładne wiadomości – przepisy i fakty historyczne, a cała reszta posłużyła jako przyprawy, bez których potrawa byłaby mdła, nieapetyczna i niestrawna".
[fragment Wstępu]

Szczegóły

Tytuł: Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Autor: Jelena Kiładze
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379931071
Język oryginału: rosyjski
Tłumacz: Rozalia Skiba
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 256
Format: 17.7 x 23.3 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.806 kg

Recenzje