Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywienia.
Tabele składu i wartości odżywczej żywności pozwalają ocenić sposób żywienia, czyli wartość odżywczą diety. Dzięki nim można również porównywać wartość energetyczną i odżywczą diety z zalecanym dziennym spożyciem zamieszczonym w normach żywienia.
Szczegóły
Tytuł: Tabele składu i wartości odżywczej żywnościAutor: Hanna Kunachowicz, Beata Przygoda, Irena Nadolna, Iwanow Krystyna
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320053111
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 1182
Format: 21.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.98 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Żywienie Atlas i podręcznik
Urban & Partner
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
PZWL Wydawnictwo Lekarskie