Nadciąga aromatyczny powiew ze Wschodu! Już pod koniec marca do księgarń trafi książka kulinarna Sabriny Ghayour pod wiele mówiącym tytułem Sirocco.
To o Sabrinie mówiła Nigella Lawson, że wspaniale potrafi oswajać egzotykę. Bo choć korzenie Sabriny tkwią w Iranie, wychowała się w Anglii i dorastała w zupełnie innej tradycji gastronomicznej. Dzięki swojemu pochodzeniu nie obawia się eksperymentować i zaszczepiać na zachodnim gruncie bliskowschodnich, egzotycznych smaków.
Prawdziwą siłą kulinarnych książek Sabriny Ghayour są nieskomplikowane przepisy z elastyczną listą składników. Nasz autorka nie lubi łatek, które przykleja się kuchni bliskowschodniej: pikantna, pełna przypraw. Kluczem są naturalne składniki i kilka kruczków, które chętnie zdradza w swojej książce.
Szczegóły
Tytuł: SiroccoPodtytuł: Wpaniałe smaki Bliskiego Wschodu
Autor: Sabrina Ghayour
Wydawnictwo: Insignis
ISBN: 9788365315816
Tytuł oryginału: Sirocco
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Malina Dorota
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 240
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.035 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Detroit
Sekcja zwłok Ameryki
Sekcja zwłok Ameryki
Czarne
Sztuka dobrego jedzenia
Buchmann
Apetyt na Francję
Buchmann
Suwała, Baron i inni
Dwie Siostry
Mamuszka
Buchmann
Drzewa
Dwie Siostry
Policjanci. Ulica
Prószyński i S-ka
Lud. Z grenlandzkiej wyspy
Czarne