Imponująca rozmachem opowieść zapisana w przepisach, które oddają sprawiedliwość kuchni i smakom fascynującego Kaukazu pomostu łączącego Europę z Azją. Kuchnia zajmuje szczególne miejsce w gruzińskiej tradycji i jest częścią ich narodowej tożsamości. Kaukaz to jednak nie tylko Gruzja Olia Hercules w swojej najnowszej książce przybliża nam kuchnię całego regionu, którego łagodny klimat zapewnia wielką obfitość i różnorodność płodów rolnych, a także aromatycznych przypraw. Smakowite chinkali, chrupiące chaczapuri, aromatyczna doszorwa, a na deser słodka pachlawa. Na liście składników dorodne bakłażany, soczyste pomidory, górskie sery, dojrzałe arbuzy, winogrona i mnóstwo orzechów. Wśród proponowanych przez Olię przepisów znajdzie się wiele ciekawych pozycji dla wegetarian, ale też dla mięsożerców.
Szczegóły
Tytuł: KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach KaukazuAutor: Olia Hercules
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328046580
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 240
Format: 19.5x25.5cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mamuszka
Buchmann
Toast za przodków
Czarne
Uczucia
Zielona Sowa
Szafran mięta i kardamon
Buchmann
Aleja Włókniarek
Czarne
Feluś i Gucio wiedzą, jak się zachować
Nasza Księgarnia