Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni książce Hummus, za?atar i granaty czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar. Szafran, mięta i kardamon to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy ? począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar prezentuje dobrze znane dania w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie. Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne ? proponuje głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości ? tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i? najtańsze.
Szczegóły
Tytuł: Szafran mięta i kardamonAutor: Samar Khanafer
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328050273
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 240
Format: 21.0x27.0cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Lunchbox na każdy dzień. Nowe przepisy
Znak Koncept
Chleb domowa piekarnia
Pascal
Jadłonomia po polsku
Marginesy
Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata
Znak JednymSłowem
Spełnione marzenia
Filia