Kuchnia podlaska to esencja regionu, tworzona przez lata w mozaice narodów, kultur i religii. W dymie z kominów wiejskich chałup przycupniętych pod lasami, w zapachu chleba i siana. W szlacheckich dworkach, mieszczańskich kamienicach i żydowskich karczmach. Tworzona przez sąsiadów, a czasami i wrogów. Przez osadników i uciekinierów. Kuchnia powstała na ziemi ciężko doświadczonej przez wojny i pożogi. Na ziemi - tak jak i ona - dzikiej i zapomnianej.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia podlaskaAutor: Fiedoruk Andrzej
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Kod paskowy: 9788372989345
ISBN: 8372989346
Języki: polski
Rok wydania: 2006
Ilość stron: 255
Format: 16.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.495 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnia lwowska
Zysk i S-ka
Kresowy tygiel kulinarny
Kuchnia białoruska
Kuchnia białoruska
Zysk i S-ka
Kuchnia polska
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Arystoteles
Nie zwykła kuchnia ? bo każdy jest inny
Słowne (dawniej Burda Książki)