Słońce, błękit morza, przyjaźni i otwarci ludzie ? Grecja. Do tego przepyszne jedzenie, czyli ryby, owoce morza, warzywa i mięsa. Oparta na prostych przepisach kuchnia, której tajemnicą są świeże, doskonale dobrane składniki i aromaty ziół. A do tego wspaniałe wina.
Autor Mojej greckiej kuchni, kapitan Piotr Kasperaszek, jest żeglarzem, wielbicielem dobrego jedzenia i sztuki kulinarnej. Od przeszło dwudziestu pięciu lat przemierza greckie wody. W tym czasie odwiedził setki portów i wysp. W tawernianych kuchniach i domach przyjaciół poznał tajniki przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Przetestował je wszystkie, najczęściej w jachtowej kuchni ? kambuzie, gotując dla pływających z nim załóg.
W książce znajdziecie przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiecie się z niej, czym zastąpić niektóre składniki, jeśli byłyby nie do dostania w waszym sklepie. Poznacie zwyczaje kulinarne Greków i poszerzycie wiedzę o ich ulubionych trunkach. A galaktobureko stanie się waszym ulubionym deserem.;)
Kali oreksi! ? smacznego!
Szczegóły
Tytuł: Moja Grecka KuchniaAutor: Piotr Kasperaszek
Wydawnictwo: Nautica
ISBN: 9788394642570
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 244
Format: 20.1x25.8
Oprawa: Twarda
Waga: 0.916 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Domowe kluchy. Sprawdzone przepisy
Olesiejuk
444
Wielka Litera
Miejsce i imię
Wielka Litera
Chleb
Buchmann
Smakoterapia 2
Edipresse Polska
Smakoterapia 3. Spiżarnia
Edipresse Polska