Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niż jesteśmy w stanie to sobie wyobrazić. Oprócz rodzimych kapust, pomidorów, ogórków, czy kalafiorów coraz większe uznanie zyskują awokado, bataty, a także skorzonera, portulaka i inne, z którymi można się zetknąć w kuchniach egzotycznych krajów. Atlas zawiera opisy 100 gatunków warzyw z całego świata. Przydatnym informacjom towarzyszą zdjęcia, które ułatwią ich rozpoznanie oraz zainspirują do odkrywania nowych smaków
Szczegóły
Tytuł: Atlas warzyw 180 gatunków z całego świataAutor: Agnieszka Gawłowska
Wydawnictwo: SBM
ISBN: 9788380594579
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 192
Format: 17.0x24.4
Oprawa: Twarda
Waga: 0.77 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Rośliny synantropijne
Multico
Przywracać zdrowie żywieniem
Michalineum
Zioła i kwiaty w kuchni i ogrodzie
Olesiejuk
Nalewki z całą mocą
Buchmann
Encyklopedia drzew i krzewów
Dragon
Kuchnia tajska
Astrum
Atlas grzybów
Olesiejuk