Echa dawnej Warszawy Tom 8 W kotle smaków
+ 100 dawnych przepisów

Skarpa Warszawska

  • Rok wydania: 2018
  • Format: 17.0x25.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
37,72 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 28,96 zł



Autorka zaprasza czytelników do wejścia kuchennymi drzwiami do Warszawy, która pachniała nie tylko flaczkami i pyzami, ale także móżdżkami, sztufadą, faramuszką, pulardami, kapłonami, polewkami oraz całuskami i makagigami. Brzmi trochę tajemniczo? Ta książka wszystko wyjaśni. Choć wyodrębnienie specyfiki kuchni warszawskiej nastręcza licznych kłopotów, bo w stolicy jak w tyglu smaków mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata, to autorka starannie prześledziła historię kulinariów, by wychwycić z niej to, co charakterystyczne dla Syreniego Grodu. Oprócz barwnych opisów zwyczajów kulinarnych, klimatu dawnych restauracji i knajp oraz wpływów innych kultur czytelnicy znajdą tu także 100 przepisów na dania, jakimi raczono się w Warszawie.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Agencja Wydawniczo-Reklamowa Skarpa Warszawska Sp. z o.o.
Tadeusza Borowskiego, 2 lok. 24
03-475 Warszawa (Polska)
tel: 224161581
email: redakcja@skarpawarszawska.pl


Szczegóły

Tytuł: Echa dawnej Warszawy Tom 8 W kotle smaków
Podtytuł: + 100 dawnych przepisów
Autor: Karolina Głowacka
Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Seria: Echa Dawnej Warszawy
ISBN: 9788363842581
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 240
Format: 17.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.495 kg

Recenzje