Japoński rok od kuchni

Kirin

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 20.5x20.5
  • Oprawa: okładka miękka
Wysyłka:
2-4 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
39,61 PLN
Oszczędzasz 21%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 39,61 zł



Książka zabiera czytelnika w podróż po japońskich porach roku - ich charakterystycznych potrawach, zwyczajach, świętach. Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni. Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw.

Producent:
Wydawnictwo Kirin
Żemojtela 12
85-796 Bydgoszcz (PL)
tel: 516367855
email: [email protected]


Szczegóły

Tytuł: Japoński rok od kuchni
Autor: Anna Jassem, Aleksander Szojer
Wydawnictwo: Kirin
ISBN: 9788362945948
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 174
Format: 20.5x20.5
Oprawa: okładka miękka
Waga: 0.392 kg

Recenzje