W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu.
Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej.
Kraj produkcji: PL
Producent:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 226954800
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Mięso i przetwory drobiowePodtytuł: Technologia, higiena, jakość
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301200435
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 574
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.94 kg
Redakcja: Grabowski Tadeusz, Kijowski Jacek
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Fizyka wokół nas
Wydawnictwo Naukowe PWN