Technologia przetwórstwa mięsa

Wydawnictwo Naukowe PWN

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
89,00 PLN
Nasza cena
79,31 PLN
Oszczędzasz 11%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 78,11 zł



Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Szczegóły

Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa
Autor: Adam Olszewski
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301194123
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 346
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.64 kg

Recenzje