Myślisz, że nie da się zrobić smacznego ciasta, naleśników i kremu do tortu bez użycia mleka, śmietanki, masła oraz jajek? Jeśli tak, to jesteś w błędzie!
Proponujemy ci zestaw przepisów na słodkie wypieki oraz desery, w których składniki pochodzenia zwierzęcego zostały zastąpione produktami roślinnymi, np. jajka siemieniem lnianym lub skrobią ziemniaczaną, mleko krowie - mlekiem orzechowym czy ryżowym, a żelatyna - agarem. Znajdziesz tu m.in. tort biszkoptowy, ciasteczka owsiane, mus czekoladowy z awokado i sorbet truskawkowy na patyku.
Książka ta z pewnością zainteresuje nie tylko zdeklarowanych wegan, ale także osoby poszukujące przepisów na naturalne słodycze, które można jeść bez wyrzutów sumienia.
Proponujemy ci zestaw przepisów na słodkie wypieki oraz desery, w których składniki pochodzenia zwierzęcego zostały zastąpione produktami roślinnymi, np. jajka siemieniem lnianym lub skrobią ziemniaczaną, mleko krowie - mlekiem orzechowym czy ryżowym, a żelatyna - agarem. Znajdziesz tu m.in. tort biszkoptowy, ciasteczka owsiane, mus czekoladowy z awokado i sorbet truskawkowy na patyku.
Książka ta z pewnością zainteresuje nie tylko zdeklarowanych wegan, ale także osoby poszukujące przepisów na naturalne słodycze, które można jeść bez wyrzutów sumienia.
Szczegóły
Tytuł: Vege słodyczeWydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377073049
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 160
Format: 19.0x23.4cm
Oprawa: twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Smakowite drzewa
Pascal
Bez cukru, a słodkie
Pascal
Co nas (nie) zabije
Poznańskie
Jadłonomia po polsku
Marginesy