Zapraszamy do zapoznania się z książką o bogatym wnętrzu dla każdego przyszłego sympatyka serów!
Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków
Książka posiada 11 rozdziałów , zaczynając od podstaw (omówienie składników, wykorzystywane materiały, techniki przygotowywania) poprzez rozmaite przepisy na sery np.miękkie, twarde, włoskie. Kończąc na informacjach dotyczących podania już gotowych produktów!
"Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia. Książka zawiera także wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym – jak pewnie stawiać pierwsze kroki.
„W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser.” - San Francisco Examiner
Książka doskonała na prezent, a przede wszystkim na ulubioną półkę dla każdego, kto chce poznać sekrety przygotowania sera.
Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków
Książka posiada 11 rozdziałów , zaczynając od podstaw (omówienie składników, wykorzystywane materiały, techniki przygotowywania) poprzez rozmaite przepisy na sery np.miękkie, twarde, włoskie. Kończąc na informacjach dotyczących podania już gotowych produktów!
"Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia. Książka zawiera także wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym – jak pewnie stawiać pierwsze kroki.
„W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser.” - San Francisco Examiner
Książka doskonała na prezent, a przede wszystkim na ulubioną półkę dla każdego, kto chce poznać sekrety przygotowania sera.
Szczegóły
Tytuł: Domowy wyrób serówAutor: Ricki Carroll
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381513821
Tytuł oryginału: Home cheese making
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Knopińska Olga
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 272
Format: 16.5 x 23.5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.53 kg