Domowy wyrób serów

RM

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 16.5 x 23.5 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,99 PLN
Nasza cena
22,09 PLN
Oszczędzasz 27%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Zapraszamy do zapoznania się z książką o bogatym wnętrzu dla każdego przyszłego sympatyka serów!  

Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków

Książka posiada 11 rozdziałów , zaczynając od podstaw (omówienie składników, wykorzystywane materiały, techniki przygotowywania) poprzez rozmaite przepisy na sery np.miękkie, twarde, włoskie. Kończąc na informacjach dotyczących podania już gotowych produktów!  

"Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia. Książka zawiera także wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym – jak pewnie stawiać pierwsze kroki.

„W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser.” - San Francisco Examiner

Książka doskonała na prezent, a przede wszystkim na ulubioną półkę dla każdego, kto chce poznać sekrety przygotowania sera.

Szczegóły

Tytuł: Domowy wyrób serów
Autor: Carroll Ricki
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381513821
Tytuł oryginału: Home cheese making
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Knopińska Olga
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 272
Format: 16.5 x 23.5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.53 kg

Recenzje