Wyjątkowa książka mistyczno-kulinarna autorstwa Lary Gessler.
Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do Bożego Narodzenia zbliżał bardziej niż lepienie pierogów. Dlatego zdecydowała się na kilkutygodniową wyprawę po największych plantacjach orzechów i pestek. Tak właśnie powstała ta książka.
W przewodniku znajdziesz:
- praktyczne porady, jak kupować i przechowywać orzechy i pestki
- ich historię oraz obrzędy i zwyczaje z nimi związane
- tradycyjne przepisy
- autorskie przepisy i kulinarne inspiracje Lary Gessler
Pełna pasji i wyobraźni opowieść o orzechach i pestkach, bez których trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię. A wszystko z miłości do gotowania!
Z jutowego worka na orzechy wysypały się chrupiące opowieści. Zamknięte w łupinach czekały na właściwy czas - i na Larę Gessler, wrażliwą opowiadaczkę. Jak muszle znad morza przytknięte do ucha, rozgadały się na dobre. Zaglądają do przeszłości, płyną pod prąd, karmią ciało i duszę. Wyłuskajcie z nich moc.
Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego "KUKBUK"
[O autorce]
Lara Gessler - ukończyła socjologię w Collegium Civitas w Warszawie. Przez rok pracowała i szkoliła się pod okiem najlepszych szefów kuchni w Londynie. Mieszkała w Hiszpanii, Holandii i Nowym Jorku. Współwłaścicielka restauracji U Fukiera i Słodki Słony. W 2016 roku wydała książkę "Słodki zielnik Lary". W 2020 roku stworzyła Pracownię Kulinarną Lary Gessler, która jest miejscem otwartym i przyjaznym dla każdego, kto chce gotować.
Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do Bożego Narodzenia zbliżał bardziej niż lepienie pierogów. Dlatego zdecydowała się na kilkutygodniową wyprawę po największych plantacjach orzechów i pestek. Tak właśnie powstała ta książka.
W przewodniku znajdziesz:
- praktyczne porady, jak kupować i przechowywać orzechy i pestki
- ich historię oraz obrzędy i zwyczaje z nimi związane
- tradycyjne przepisy
- autorskie przepisy i kulinarne inspiracje Lary Gessler
Pełna pasji i wyobraźni opowieść o orzechach i pestkach, bez których trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię. A wszystko z miłości do gotowania!
Z jutowego worka na orzechy wysypały się chrupiące opowieści. Zamknięte w łupinach czekały na właściwy czas - i na Larę Gessler, wrażliwą opowiadaczkę. Jak muszle znad morza przytknięte do ucha, rozgadały się na dobre. Zaglądają do przeszłości, płyną pod prąd, karmią ciało i duszę. Wyłuskajcie z nich moc.
Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego "KUKBUK"
[O autorce]
Lara Gessler - ukończyła socjologię w Collegium Civitas w Warszawie. Przez rok pracowała i szkoliła się pod okiem najlepszych szefów kuchni w Londynie. Mieszkała w Hiszpanii, Holandii i Nowym Jorku. Współwłaścicielka restauracji U Fukiera i Słodki Słony. W 2016 roku wydała książkę "Słodki zielnik Lary". W 2020 roku stworzyła Pracownię Kulinarną Lary Gessler, która jest miejscem otwartym i przyjaznym dla każdego, kto chce gotować.
Szczegóły
Tytuł: Orzechy i pestkiAutor: Lara Gessler
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
ISBN: 9788381693400
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 344
Format: 16,8 x 24 cm
Oprawa: twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Krecik i sanki
Bajka
Pakiet Tupcio Chrupcio
Wilga
Mądra Mysz. Zuzia smaży naleśniki
Media Rodzina
Mądra Mysz. Mam przyjaciela śmieciarza
Media Rodzina
Mądra Mysz. Mam przyjaciela budowniczego
Media Rodzina
Mądra Mysz. Mam przyjaciela kucharza
wyd. 2021
wyd. 2021
Media Rodzina