Smaczna oraz mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego.
Wydawać by się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą niełatwe zadanie. Co zrobić, gdy przy jednym stole spotykają się osoby o całkowicie odmiennych preferencjach kulinarnych? W przypadku Anety i Jaśka - żona weganka i uwielbiający mięso mąż.
Jak się jednak okazuje, w kuchni nie ma rzeczy niemożliwych! Dzięki kulinarnemu doświadczeniu oraz wiedzy, którą wynieśli nie tylko z najlepszych szkół, ale też z rodzinnych domów, Aneta i Jasiek udowadniają, że można prowadzić kuchnię, w której każdy znajdzie swoje ulubione potrawy.
Przy jednym stole to 100 autorskich przepisów na przepyszne dania, w tym wiele w dwóch odsłonach – wege i z mięsem, np. frittata z wędzonym boczkiem lub w wersji wegańskiej ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i boczniakiem; smalec na słoninie z dodatkiem jabłka lub w roślinnej wersji z fasoli; burger w klasycznej odsłonie z wołowiny albo w nowoczesnej wersji – z grzybów i brązowego ryżu.
Ponadto w książce znajdziesz pomysły na dania, które pozwolą wykorzystać każdy składnik, bo kuchnia w duchu zero waste to konik Jaśka, a także wiele kulinarnych, praktycznych tipów.
Dla każdego coś smacznego!
Wydawać by się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą niełatwe zadanie. Co zrobić, gdy przy jednym stole spotykają się osoby o całkowicie odmiennych preferencjach kulinarnych? W przypadku Anety i Jaśka - żona weganka i uwielbiający mięso mąż.
Jak się jednak okazuje, w kuchni nie ma rzeczy niemożliwych! Dzięki kulinarnemu doświadczeniu oraz wiedzy, którą wynieśli nie tylko z najlepszych szkół, ale też z rodzinnych domów, Aneta i Jasiek udowadniają, że można prowadzić kuchnię, w której każdy znajdzie swoje ulubione potrawy.
Przy jednym stole to 100 autorskich przepisów na przepyszne dania, w tym wiele w dwóch odsłonach – wege i z mięsem, np. frittata z wędzonym boczkiem lub w wersji wegańskiej ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i boczniakiem; smalec na słoninie z dodatkiem jabłka lub w roślinnej wersji z fasoli; burger w klasycznej odsłonie z wołowiny albo w nowoczesnej wersji – z grzybów i brązowego ryżu.
Ponadto w książce znajdziesz pomysły na dania, które pozwolą wykorzystać każdy składnik, bo kuchnia w duchu zero waste to konik Jaśka, a także wiele kulinarnych, praktycznych tipów.
Dla każdego coś smacznego!
Szczegóły
Tytuł: Przy jednym stole. 100 przepisów z mięsem i wegańskichAutor: Aneta Kuroń, Jan Kuroń
Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Książki)
Kod paskowy: 9788380537989
ISBN: 978-83-8053-798-9
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 208
Format: 20,4 x 26 cm
Oprawa: twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Refleksologia w praktyce
Vital
Terapie naturalne
Rytm
Rząd wszechmogący
Narodziny państwa totalnego i wojny totalnej
Narodziny państwa totalnego i wojny totalnej
Instytut Ludwiga von Misesa
Suszonki
Zachowaj smak na dłużej
Zachowaj smak na dłużej
Zwierciadło
Maria Czubaszek. W coś trzeba nie wierzyć
Prószyński i S-ka
Dietojarska kuchnia żydowska
Znak Koncept