Polskie superfoods. Przepisy na cztery pory roku

RM

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Jutro (środa 2024-11-06)
Sugerowana cena
39,99 PLN
Nasza cena
32,20 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 25,80 zł



Jagody goi, nasiona chia, amarantus, sok noni – brzmi egzotycznie, prawda? Natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny – brzmi wyjątkowo… swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli tak zwanej superżywności, którą stanowią artykuły o wyjątkowym bogactwie dobroczynnych składników odżywczych.
Mało kto wie, że jagody goi z powodzeniem można zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach jest pełno produktów, które mogą konkurować z zagranicznymi superfoods.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych, krajowych produktów, w tym warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods i ich prozdrowotne składniki. Zdobędziesz wiedzę, w jakich stanach i chorobach pomagają.
Ciesz się bogactwem superfoods przez cztery pory roku!

Szczegóły

Tytuł: Polskie superfoods. Przepisy na cztery pory roku
Autor: Agata Lewandowska
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381512039
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 224
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka

Recenzje