Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Szczegóły
Tytuł: Tylko kiszonkiPodtytuł: w.2
Autor: Fern Green
Wydawnictwo: Buchmann
Seria: Zielona seria
ISBN: 9788328094871
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 160
Format: 14.8x21.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.244 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dzika kuchnia
Nasza Księgarnia
Zbierz, przechowaj, zjedz
Znak Koncept
Przyprawy, które leczą
Zwierciadło