Obsługa gości ( konsumentów )
Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych
Rea
Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych. Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał zawarty w podręczniku stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kelner i technik organizacji usług gastronomicznych.
Treść podręcznika wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi.
Część pierwsza zawiera wiedzę z zakresu:
- podziału, zasad funkcjonowania oraz
- wyposażenia zakładów gastronomicznych,
- wizerunku pracownika obsługi oraz
- postawy wobec gości,
- zasad opracowywania kart menu,
- technik przenoszenia i pielęgnacji zastawy stołowej,
- zasad i metod obsługi gości,
- kolejności oraz technik podawania potraw i napojów.
Szczegóły
Tytuł: Obsługa gości ( konsumentów )Podtytuł: Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych
Autor: Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788371418044
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 3
MEN: 35/2007
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 248
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.492 kg