Obsługa gości ( konsumentów )
Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych

Rea

  • Rok wydania: 2012
  • Format: 19.0x25.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
41,40 PLN
Nasza cena
34,03 PLN



Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych. Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał zawarty w podręczniku stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kelner i technik organizacji usług gastronomicznych. Treść podręcznika wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi. Część pierwsza zawiera wiedzę z zakresu: - podziału, zasad funkcjonowania oraz - wyposażenia zakładów gastronomicznych, - wizerunku pracownika obsługi oraz - postawy wobec gości, - zasad opracowywania kart menu, - technik przenoszenia i pielęgnacji zastawy stołowej, - zasad i metod obsługi gości, - kolejności oraz technik podawania potraw i napojów.

Szczegóły

Tytuł: Obsługa gości ( konsumentów )
Podtytuł: Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych
Autor: Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788371418044
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 3

MEN: 35/2007
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 248
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.492 kg

Recenzje